Skip to content

Padelballen

Padellenballen hebben invloed op de ontwikkeling van het spel, daarom geven de beste merken veel om het creëren van de perfecte bal. Wanneer we padel spelen, is het noodzakelijk dat de bal de aanbevolen eigenschappen heeft voor een padelwedstrijd, met een passend gewicht, druk, maat en rebound. Om deze reden gaan we in 2020 de beste padelballen kennen.

De beste ballen om padel te spelen in 2021

Gids voor het kiezen van padelballen

Heb je je ooit afgevraagd: Hoe kies je een padelballen?

  • Er zijn verschillende soorten padellenballen om aan te passen aan het niveau van de spelers en het type baan
  • Een spel met nieuwe ballen is heel anders dan een spel dat wordt gespeeld met meer versleten ballen.

Als de keuze van het padelracket belangrijk is en we altijd de juiste voor ons zullen vinden tussen de oneindig aantal modellen op de markt, is het kiezen van de ballen ook van vitaal belang. Het is niet hetzelfde om met nieuwe ballen te spelen dan met versleten, aangezien het spel totaal anders is en bovendien zijn er verschillende soorten padelballen.

Kenmerken van padelballen

DE DRUK
Baldruk is de sleutel. Degenen die een optimale druk hebben, zullen op de grond en op de muren stuiteren en zorgen ervoor dat een beter spel kan worden gespeeld.
DE MATERIALEN
Ook de materialen waarmee de ballen zijn gemaakt hebben invloed op het spel. Als ze veel haar hebben, zijn ze meer geschikt voor kinderen en beginners, omdat ze een langzamer spel opleveren. Gebruik ballen met minder haar naarmate de speler vordert. De vacht is echter belangrijk zodat deze beter bestand is tegen klappen en langer meegaat.

Padelballen hebben kleine verschillen met tennisballen en maken het handig om altijd padellenballen te gebruiken. Het belangrijkste verschil is de druk, padelballen hebben minder druk dan tennisballen, bij tennis zijn er geen voorschriften over welke drukwaarde ze moeten hebben, maar bij padel zijn ze meestal tussen 4,6 en 5,2 kg voor elke 2,54 cm2 wat maakt de peddelballen zijn iets langzamer dan de tennisballen en daardoor is het moeilijker om ze van de baan te krijgen. De rebound bij een vrije val op een harde ondergrond van 2,54 m hoog moet tussen 135 en 145 cm liggen.

Beste padelballen merken

De volgende analyse is gemaakt op basis van de rangorde van de best verkochte ballen in amazon:

Head Pro

De Head Pro-ballen zijn de officiële ballen van het professionele World Padel Tour-circuit, hun hoge kwaliteit heeft ervoor gezorgd dat het jaar na jaar het merk blijft dat professionele spelers in hun competitiewedstrijden gebruiken.

Ze zijn een van de best verkochte ballen in de wereld van padel en kunnen verschillende games doorstaan. Ze reageren ook erg goed op het opladen van de drukregelaar dankzij hun hoogwaardige rubberen kern.

Wilson Pro

Wilson Pro-ballen zijn gemaakt met materialen van topkwaliteit, misschien zijn ze niet vergelijkbaar in kwaliteit versus duurzaamheid versus prijs, zoals andere, maar ze zijn perfect geschikt om een ​​spel te spelen of om te peddelen.

Dunlop Pro Padel

Dunlop Pro Padelballen bieden een goede kwaliteit en dankzij de samenstelling van hun kern hebben ze een zeer goede stuitering en vuur na het slaan.

Softee Speed

Softee Speed ballen zijn tegenwoordig van de beste kwaliteit. Ze hebben niet alleen een uitstekende kwaliteit, maar ze bieden ook een redelijk betaalbare prijs. De “Pro”-versie is gericht op professioneel paddletennis, ideaal voor competitieve wedstrijden en toernooien, omdat ze eigenschappen hebben die het sneller en met een grotere rebound maken. Deze ballen zijn gemaakt om zich aan elk type oppervlak aan te passen, waardoor ze veelzijdiger zijn bij het spelen op verschillende paddle-tennisbanen.

Babolat

Babolat heeft ook een collectie ballen voor de meest veeleisende spelers. Babolat Padelballen zijn hoge wedstrijdballen, ideaal voor professionele wedstrijden en toernooien. Deze ballen zijn snel en zorgen voor een veel hogere bounce. Ze zijn gemaakt met een gevlochten viltdraad die hun duurzaamheid en slijtvastheid verhoogt.

Verschillen tussen Padelballen en tennisballen

Zijn er verschillen tussen paddletennisballen en tennisballen?

Meer dan eens hebben onze klanten ons gevraagd naar het verschil tussen padelballen en tennisballen. Is er echt een verschil tussen hen? Wordt de spelwisseling tussen de een en de ander zo gewaardeerd? Vandaag willen we uitgebreid over deze kwestie praten en de belangrijkste ongelijkheden tussen beide uitleggen.

Op het eerste gezicht lijken ze praktisch op elkaar (vooral qua kleur), maar dat mag niet misleidend zijn. Het eerste ding om te zeggen is dat er regelgevende verschillen zijn tussen de een en de ander. De internationale federaties van elke sport stellen voor elk van hen standaardmaatregelen vast. Meting, druk en zelfs maat zijn niet hetzelfde. We analyseren het punt voor punt:

Afmetingen en gewicht

Padel balls zijn meestal iets groter en kunnen daarom wat meer wegen. Wat betreft de diameter, beide moeten groter zijn dan 6,35 cm, maar terwijl de tennissen slechts 6,67 cm kunnen meten, kunnen de paddletennis-exemplaren 10 cm meer zijn (6,77). De tennisbal moet tussen de 56,7 en 58,5 gram wegen en de padelbal tussen de 56 en 59,5 gram.

Vanuit het oogpunt van grootte zou kunnen worden gezegd dat het geen probleem is om met tennisballen te spelen op een padelbaan.

Druk

Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten ballen ligt in de druk. Om het spel langzamer te laten verlopen en de boot kleiner te maken, is de druk van de peddelballen minder. Hoewel er bij tennis geen specifieke drukregeling is, moet padelbal tussen 4,6 en 5,2 kg wegen. Dit maakt het moeilijker om ze van de baan te krijgen.

Stuiteren

Padelballen stuiteren minder dan tennisballen. Ze moeten een terugvering tussen 135 en 145 cm hebben wanneer ze vanaf 2,54 m op een harde ondergrond vallen. Maar bij het spelen op een hoogte van meer dan 500 m boven zeeniveau kunnen andere soorten ballen worden gebruikt, die identiek zijn aan het hierboven beschreven type, behalve dat de stuiter groter moet zijn dan 121,92 cm en kleiner dan 135 cm.

Enkele van de beste padel-ballen van vandaag zijn de Head Pro, Wilson Pro of Dunlop Pro.