Skip to content

Padel Schoenen

Welke schoenen heb ik nodig om te spelen? Wat zijn de meest comfortabele? Wat zijn de beste schoenen om blessures te voorkomen? Hier lossen we al uw twijfels in een paar seconden op.

Het kiezen van goede padel schoenen kan een gecompliceerde taak zijn met de eenindigheid aan merken en modellen die op de markt bestaan, maar maak je geen zorgen, we hebben aan je gedacht en we hebben een collectie padel schoenen geselecteerd die je geweldig vinden vanwege hun ontwerp, kwaliteit en vooral vanwege de aangepaste prijzen.

Beste padelschoenen prijs kwaliteit 2021

Vandaag gaan we de beste padellen schoenen voor heren en dames op de markt zien, die allemaal een beetje verschillen van de concurrentie in een bepaalde sectie, maar natuurlijk een veilige gok zijn, wat je ook kiest en dus de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgen op de markt dankzij onze unieke vergelijker.

Naar welk merk padelschoenen ben je op zoek?

asics-padelschoenen

Asics

head-padelschoenen

Head

nox-padelschoenen

Nox

Adidas

k-swiss-padelschoenen

K · Swiss

Wilson

Gids voor het kiezen van padelschoenen

Bij het kiezen van padelschoenen moeten we rekening houden met enkele punten als we succesvol willen zijn met onze aankoop, aangezien ze een belangrijk onderdeel vormen van de uitrusting voor het veilig beoefenen van deze sport. Gedurende de tijd dat een wedstrijd duurt, zijn er veel situaties van remmen, rotaties en sprongen. Daarom garandeert het hebben van het juiste schoeisel gezonde enkels en knieën.

  • Ze hebben een zool van klei, voor een uitstekende grip
  • Met laterale verstevigingen, om de levensduur te verlengen.
  • Zeer comfortabel om lang mee te spelen.
  • Koop een half groter aantal om schuren te voorkomen.
  • Ze moeten een goed dempingssysteem bevatten om blessures te voorkomen.
  • Ze moeten ademend zijn zodat de voet er niet onder lijdt.
  • Ze moeten flexibel zijn zodat de voet comfortabel is.
  • Zoek naar hitte-verzegelende naden, om krassen te voorkomen.

Samenvatting, om padelschoenen te kiezen

Het kiezen van de juiste padelschoenen voor elke persoon is essentieel om met plezier en goede prestaties van deze sport te genieten. Vaak worden mensen verliefd op de esthetiek van verschillende soorten zeer commercieel schoeisel; Naast het ontwerp moeten echter andere factoren prioriteit krijgen.

Padellen schoenen moeten aan verschillende verwachtingen voldoen. Je moet in principe zoeken naar comfort, duurzaamheid, demping en hoogwaardige materialen. Vrij bewegen met de zekerheid dat het lichaam wordt beschermd, is wat belangrijk is. Het beste schoeisel is het schoeisel waarmee je langer kunt spelen met de juiste verzorging van het lichaam.

Verschillen tussen padelschoenen en tennisschoenen

We hebben al gezien dat padel- en tennisballen enkele verschillen hebben. Tegenwoordig vragen we ons af of er ook verschillen zijn tussen padel- en tennisschoenen om te weten hoe we een element dat zo belangrijk is voor onze prestaties op de baan, goed kunnen kiezen.

Padel en tennisschoenen zijn niet precies hetzelfde. Ze zijn meestal vervaardigd met veel overeenkomsten aan de binnenkant, in termen van goede ondersteuning, voldoende bescherming van de enkels, mate van demping, comfort, enz.

Maar de sleutel tot de verschillen zit in het type zool dat ze dragen, wat direct te maken heeft met het type ondergrond waarop ze gaan spelen.

Houd er ook rekening mee dat de bewegingen rond de baan bij padel en tennis verschillend zijn. Bij padellen zijn ze meer verticaal en worden er meer bochten gemaakt dan bij tennis, waar de bewegingen meer horizontaal schuin zijn.

Dit is een aspect waar fabrikanten ook rekening mee houden bij de uitwerking van de zolen van de schoenen gericht op beide sporten.

Naast grip heeft padel ook schoeisel nodig waarmee het van de baan kan glijden, gemakkelijk bochten kunnen maken, enz., Om deze reden moet de zool van de padelschoenen een minimale diepte hebben in de tekening om slippen bij de start te voorkomen en stopt typisch voor het spel.