Skip to content

Padel Rackets

We gaan onszelf niet voor de gek houden, de prijs is een even belangrijke factor als alle andere bij het kiezen van een racket. Het is duidelijk dat als je modieus wilt zijn en het nieuwste model wilt dragen, je moet betalen, maar vaak zijn er geweldige kansen, hetzij in het middensegment, of kijkend naar modellen van vorig seizoen die slechts een paar maanden geleden kosten bijna het dubbele.

In deze compilatie vind je jouw ideale racket, wat je ook maar nodig hebt. Wil je een racket met totale controle? We hebben het. Op zoek naar een kanon voor de smash? Blijf lezen en je zult zien. Met altijd hetzelfde uitgangspunt in gedachten, zal dit het beste model zijn met die kenmerken en de beste prijs.

Beste padel racket prijs kwaliteit 2021

Naar welk merk padelschoenen ben je op zoek?

Best verkochte Padellen-merken

Ofwel vanwege zijn traject binnen de wereld van Padel, ofwel vanwege het aantal verkochte rackets, dit zijn de merken die we in de lijst met de beste kunnen plaatsen:

Kenmerken en onderdelen van een padelracket

De kracht van een racket

Tijdens onze analyse van padelrackets zullen we dit behandelen als de stoot of de kracht die een racket afdrukt wanneer het de bal raakt. Het heeft vooral invloed op klappen zoals de veiling of aanvalsklappen, als een racket wordt gekenmerkt door een hoog vermogen, zullen we het voor ons veel gemakkelijker 3 meter kapot slaan of uitschakelen.

Controle van een padelracket

Niet alles is power en zonder enige twijfel is controle in een racket erg belangrijk. Control padel rackets worden gekenmerkt door een brede sweetspot en doordat ze relatief gemakkelijk onder de knie te krijgen zijn in een paar games.
Ze zijn meestal rond van vorm, maar tegenwoordig kunnen we zeer goede diamant- of druppelvormige controlerackets vinden.

De wendbaarheid van een racket

Het wordt gemeten op basis van hoe gemakkelijk het voor ons is om op de baan te bewegen met het padelracket. Als het een ronde vorm heeft en een relatief lage balans, hebben we het erover dat het zeer beheersbaar is en ons in staat zal stellen om de meer gecompliceerde ballen beter te bereiken. Bovendien zal een te zwaar racket de handling nadelig beïnvloeden.

Baluitgang op een padelracket

We moeten baluitvoer nooit verwarren met de kracht van een racket. De output kan worden gedefinieerd als de snelheid waarmee de bal vertrekt zonder een inspanning te leveren bij de slag.

De sweet spot van een padelracket

Het moet niet worden verward met het midden van het padelracket. Dit is het punt waarop het het beste reageert als we de bal raken. Het is niet hetzelfde om het met het uiterste te slaan als in het midden van de sweetspot (dit valt niet altijd samen met het midden van het racket). Als we het goed doen als we de bal raken, krijgen we een betere gevoeligheid en baluitvoer. We zullen onze hit beter beheersen.
Bij een diamantvormig racket bevindt de sweetspot zich bijvoorbeeld meestal aan de bovenkant van het racket.

Hoe kies je een padelracket?

Wat wil je nog meer weten over padelrackets? Er is geen probleem, na deze korte inleiding laten we u een complete gids achter zodat u de volgende Sherlock Holmes van Padel kunt worden.

Gids voor het kiezen van een padellen-racket