Skip to content

Voor Padel Verslaafden & Padellen Fans

Heb je gehoord over de nieuwe trending racketsport? Probeer het niet omdat ze zeggen dat “als je eenmaal begint, je niet kunt stoppen”. Ja, dit is Padel en als je al een Padellen-liefhebber bent, is dit je website.

We zullen u alle advies geven over de beste kwaliteitsproducten en artikelen om een Expert PadelSpeler te worden.

Best verkopende padel producten 2021 voor de beste prijs:

Padel Tennis, hetzelfde als Padel?

Padel wordt soms ten onrechte Padel Tennis genoemd. Is dit een verwarring, een misverstand of gewoon marketinggemak?

Ben je op zoek naar Padel Tennis? Ik moet je teleurstellen. Padel Tennis bestaat niet. Het is nooit gebeurd. Er is geen Padel Tennis Federation of officieel gedocumenteerde informatie over een dergelijke Padel Tennis sport. Maar waarom en waar heb je toen over Padel Tennis gehoord?

Er zijn drie racketsporten waarvan de namen op elkaar lijken en gemakkelijk te verwarren zijn. Paddle Tennis, Platform Tennis en Padel –of Paddle-. Er zijn veel overeenkomsten in hun regels en ze hebben allemaal hun oorsprong in Real Tennis – de oude grootvader van alle racketsporten, inclusief het moderne gazontennis. In sommige gevallen gebruiken ze vergelijkbare rackets.

Kortom, wanneer iemand het heeft over Padel Tennis, bedoelt hij in werkelijkheid waarschijnlijk Padel –of Paddle-. Hieronder leg ik de verschillen uit tussen deze drie vergelijkbare sporten en speculeer ik waarom ze Padel Tennis naar Padel zouden kunnen bellen.

Paddle Tennis of Platform Tennis of Padel

Wat is Paddle Tennis?

Tegenwoordig wordt Paddle Tennis zowel binnen als buiten gespeeld. De baan is beduidend kleiner dan een tennisbaan. De sport heeft geen dubbele banen en het net is vrij laag. Het kan in enkel of dubbel gespeeld worden met een stevig dun racket en een sponsachtige softbal. Het dubbelspel-formaat is populairder dan alleenstaanden.

Paddle tennis wordt voornamelijk gespeeld in Zuid-Californië, Florida en New York door ongeveer 25.000+ spelers.

Wat is Platform Tennis?

Een van de grootste verschillen is dat een platformtennisbaan bijna twee meter kleiner is dan een paddle-tennisbaan – voor in totaal ongeveer 1/3 van een tennisbaan – en is omheind met kippengaas. De bal is vergelijkbaar met de paddle tennis sport -spons rubber bal-. Tijdens de rally kan het echter – net als squash – op het hek stuiteren.

Platform Tennis is vooral populair in Noord-Amerikaanse, winterkoude steden, zoals New York, New Jersey, Connecticut en Chicago. Merk op dat Platform Tennis soms ten onrechte Paddle Tennis wordt genoemd.

Wat is Padel?

Dit kan de sport zijn waarnaar u op zoek bent. Volgens de International Padel Federation is Padel in 1962 uitgevonden door Enrique Corcuera.

Oorspronkelijk heette de sport Paddle Corcuera. Na verloop van tijd werd de naam afgekort tot Paddle. Later, toen het in Spanje werd aangenomen, evolueerde het woord “Paddle” naar een ander die meer geschikt was voor de Spaanse taal: Padel. In Zuid-Amerika noemden ze het meestal nog steeds bij de originele naam Paddle, terwijl het in Spanje Padel is.

Dit is Padel

Padel, ten onrechte padel tennis genoemd, is een sport voor vier spelers die in het dubbelspel wordt gespeeld op een kleinere versie van een tennisbaan, omgeven door glazen wanden.

De regels en scoren zijn vergelijkbaar met tennis, behalve dat de bal langs de randen van de muren kan worden gespeeld, op voorwaarde dat de bal maar één keer stuitert aan de kant van het verdedigende team en zijn weg terug over het net vindt.

Het wordt gespeeld met een stevigere knuppel – zonder snaren en een korter handvat om beginners aan te moedigen de sport snel op te pakken.

De banen zijn speciaal ontworpen voor Padellen.

Ze zijn kleiner dan tennisbanen en u kunt drie padelbanen in slechts één tennisbaan plaatsen.

Padelvideo van het meest bekeken punt uit de geschiedenis

Dit is hoe professionele padelspelers het doen! Het meest uitkijkpunt filmpje van padel aller tijden door Marcello Jardim:

Zelfs Arjen Robben beoefen, denk jij dat hij goed is? (VIDEO)

Padelbasics die u moet kennen

Padel Regels, Officiële Regelgeving

De padel spelregels beschrijven de kenmerken van het spel, we leggen de regels van padel uit, regels over de paddle, ...

Wat is Padel Sport? De snelst groeiende sport ter wereld die zelfs Arjen Robben beoefent (VIDEO)

Het is de tweede meest populaire sport van Spanje na voetbal geworden en wordt ondersteund door tennissterren Rafael Nadal en ...

Analyse van best verkochte padelartikelen 2021

Adidas Adipower Soft 2.0: Top Vermogen Racket

Adidas adipower soft 2.0 - dit powerracket is gemaakt met hoogwaardige materialen en de nieuwste generatie technologieën die zorgen voor ...

De beste padelrackets van 2021

Wil je weten welke de beste padelrackets van 2020 zijn? Mis onze selectie niet, zoals altijd gemaakt door ons team ...